Oko 300 zaposlenika evakuirano je iz najveće singapurske banke DBS nakon što se jedna osoba razbolila od novog koronavirusa.

Svi evakuirani uposlenici radili su na istom katu, a poslani su kući u srijedu.

"Kao mjera predostrožnosti, svi zaposleni na 43. katu napustili su prostorije kako bi radili od kuće", navodi se u saopćenju DBS-a. Singapur je ranije prijavio da ima 47 slučajeva zaraze novim virusom, javio je BBC.

Zaposlenik te banke je testiran u utorak, a zaraza virusom je potvrđena u srijedu. Iz DBS-a su saopćili da će "tijekom ovog teškog vremena banka pružiti ovom zaposleniku i njegovoj obitelji svu moguću podršku i smjernice".

Trenutno traje proces potrage za osobama s kojima je zaraženi mogao biti u kontaktu. Zajednički prostori zgrade kao što su liftovi i toaleti dubinski se čiste i dezinficiraju.

Paketi za njegu s termometrima, zaštitinim maskama i sredstvima za čišćenje ruku podijeljeni su evakuiranim zaposlenicima, a banka je saopćila da je uspostavljena medicinska telefonska linija za pomoć. Singapur je prošlog tjedna proglasio "narančasti alarm za sistem odziva na bolesti", što znači da je ta bolest teška i lako se prenosi sa osobe na osobu.

Kao posljedica toga, sve tvrtke i mnogi javni prostori počeli su mjeriti zaposlenicima i posjetiteljima temperaturu. Virus Covid-19 usmrtio je više od 1.100 ljudi u Kini, gdje se i pojavio prvi put.