Sindikat učitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputio je otvoreno pismo Ministarstvu financija HNŽ-a u kojem traži isplatu zaostataka na plaće za ožujak i travanj.

U otvorenim pismu, koje potpisuje predsjednik Sindikata učitelja HNŽ-a Slavko Lauš, Sindikat podsjeća da je u travnju ove godine došlo do pada servera Ministarstva financija HNŽ-a što je dovelo do poteškoća pri isplati plaća proračunskim korisnicima.

U svibnju ove godine Ministarstvo je najavilo da će u roku od sedam dana isplatiti razliku plaća za ožujak, kao i ugovore koji nisu bili isplaćeni, a zatim i za mjesec travanj.

Iz Sindikata navode kako su od tada prošla četiri mjeseca, a razlika nije isplaćena.

"Nije u redu niti je normalno raditi cijeli mjesec pa da tvoju plaću pošalju kolegi koji je prošli mjesec radio kao tvoja zamjena, a ti naplatiš kao da si još uvijek na bolovanju. Tom istom kolegi je onda tvoja plaća uredno povučena s računa, a tebi tvoja u punom iznosu nikad nije isplaćena. I tako dva puta zaredom, s tim da se drugi put niste prevarili slati kolegi išta, samo si ti opet naplatio kao da si na bolovanju, a ustvari si uredno odradio svoje obveze", navodi se u otvorenom pismu Sindikata.

Iz Sindikata su pozivali ministra Faladžića da u što skorijem roku iznađe rješenje za uplatu zaostataka proračunskim korisnicima, školama, policiji, pravosudnim organima i ministarstvima, te upravnim organizacijama.