Jedinica za operativnu podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i danas je bezuspješno pretraživala sela oko Podorašca tražeći bjegunca Edina Gačića. Na terenu se nalaze i pripadnici Federalne uprave policije kao i SIPA-e.

Kako su za klix.ba kazali u Policijskoj upravi Konjic, potraga još nije rezultirala lociranjem i uhićenjem najtraženijeg čovjeka u Bosni i Hercegovini, čovjeka koji je u ponedjeljak u 7:30 u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića. 

Danas su pripadnici različitih jedinica MUP-a HNŽ, kao i kolege iz drugih županija te policijskih agencija viših razina vlasti, bezuspješno pretraživali okolna sela i šume oko mjesta ubojstva. Potraga je proširena na cijelu državu, ali je i dalje najintenzivnija u općini Konjic. Pripadnici FUP-a su tu posebno zbog detaljnog promatranja terena.

Jučer su intenzivno pretraživani željeznički tuneli na planini Ivan gdje je bjegnunac navodno viđen. Dan prije toga u Stocu je uhićen muškarac iz Doboja za kojeg su građani mislili da je Gačić.