Malo tko je vjerovao, osim navijača Liverpoola, naravno, kako Redsi mogu nadoknaditi velikih 0:3 s Camp Noa u drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Ali, još je manje itko vjerovao da Liverpool 2005. godine može nadoknaditi tri gola u drugom poluvremenu finalne utakmice protiv Milana, pa svi znamo što se tada dogodilo.

A, večeras se dogodila slična takva senzacija, pa možda još i veća jer za momčad Jurgena Kloppa nisu igrali dvojica najubojitijih napadača Mohamed Salah i Roberto Firmino. Liverpool je pobijedio 4:0.

Silovito je Liverpool ušao u susret i odmah žestoko pritisnuo Barcelonu, a to im se isplatilo u 7. minuti kada Origi pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na Anfieldu. Prethodno je Ter Stegen obranio udarac Hendersona, ali belgijski napadač je bio na pravom mjestu i šalje loptu u praznu mrežu.

No, Katalonci su imali veliku prednost iz prve utakmice i mogli su strpljivo čekati na svoje prilike iz kontra napada. Imala je Barcelona nekoliko prilika ubrzo nakon primljenog gola, ali Messiju je Matip ukrao loptu u ključnom trenutku, a Coutinho nije pogodio za izjednačenje.

Liverpool je nakon toga zaprijetio preko Robertsona, ali njegov udarac brani njemački vratar. Uslijedilo je zatišje koje je trajalo sve do finiša prvog poluvremena, a tada su Katalonci dva puta opasno zaprijetili. Prvo je Messi pucao pored gola, a zatim je Argentinac sjajno pronašao Albu čiji udarac brani Alisson te se na odmor odlazi s onih 1:0 iz sedme minute.

Fantastičnu su priliku imali Redsi na početku drugog djela kada Van Dijk nakon kornera sjajno puca petom, ali njegov udarac na gol liniji zaustavlja Ter Stegen.  Minutu kasnije mogao je Suarez sve riješiti kada izlazi sam pred Alissona, ali brazilski vratar izlazi kao pobjednik.

Ali, u 54. minuti oduzeli su domaćini loptu u opasnoj zoni, a Wijnaldum pogađa za 2:0 i Liverpool je bio na pragu senzacije.

Vjerojatno je tada igračima Barcelone kroz glavu prolazila prošla sezona kada su u četvrtfinalu protiv Rome prokockali tri boda prednosti. Taj šok je Liverpool iskoristio već u 56. minuti ponovno Wijnaldum koji letećim skokom glavom pogađa za 3:0 nakon ubačaja Shaqirija.

Ušao je nizozemski reprezentativac na startu drugog poluvremena i za 10 minuta donio domaćinima rezultat koji ih je vodio u produžetke.

U 67. minuti Rakitić je sjajno pronašao Messija, ali i njemu udarac brani nesavladivi Brazilac. Barcelona je bila ta koja je u tim trenucima kontrolirala igru i činilo se kako se Liverpool zadovoljio s trenutnim rezultatom.

Ali, to je bio samo privid jer je 79. minuti viđen pogodak Liverpoola kakav se nikada nije vidio u Ligi prvaka. Imali su Redsi korner, Alexander-Arnold  je želio prepustiti suigrači da izvede udarac iz kuta. No, spavala je obrana Barce, a desni bek je to primijetio i u kaznenom prostoru je pronašao usamljenog Origija koji zabija za nevjerojatnih 4:0.

Do kraja je Barcelona svim silama pokušavala do gola koji bi njih odveo u finale, ali Liverpool se lako obranio i on je taj koji je na nevjerojatan način našao put do Madrida.

Ivan Rakitić je igrao do 80. minute i bila je to jedna od najlošijih predstava hrvatskog reprezentativca, dok je Dejan Lovren kod Liverpoola čitav čudesni susret odgledao s klupe.