Slavonsko selo Mandićevac groblja nema pa svoje preminule pokapa na dva groblja u obližnjim mjestima. Tako u jednom selu žive, a susjedna dva počivaju, piše Glas Slavonije.

Selu je prije 15-ak godina osigurana površine namijenjena za groblje, no ona je i dan danas prazna. Nitko, naime, nije htio – biti prvi pokopan na praznoj čestici! Tu je situaciju čak pratila i šala da "tko bude prvi, za nagradu će dobiti TV…" s tim da ona, dakako, za namjeru nije imala nikoga povrijediti. Stoga su tužne kolone za pokojnicima nastavile pokraj te parcele, na pokop u druga mjesta.

No, da se danas netko predomisli, ne bi ga više mogli pokopati na za to predviđenoj parceli. "Da, na toj površini nikada nije formirano groblje jer nitko nije htio da baš njegov pokojnik bude tu prvi pokopan, a sada su se pojavila i imovinskopravna pitanja oko te čestice, da je ona u državnom vlasništvu, pa Općina u tim okolnostima i ne može raspolagati njome", pojasnio je načelnik Općine Drenje Slavko Dešić dodajući kako su prije papiri govorili jedno, a da danas govore sasvim nešto drugo. Tako se zemljište sada vodi kao pašnjak pa ga je prije svega potrebno i prenamijeniti. Kako lokalni čelnici imaju loše iskustvo s državnom administracijom, zbog čega su ostajali i bez ulagača, Mandićevac neće tako skoro dobiti ni groblje.

Mandićevac inače ima 270 žitelja, a posebno oživljava kada se u njemu pojave vikendaši, koji uživaju u prirodi i mnogobrojnim vinogradima. Jedino je selo u općini koje nema groblje.