Britanka Denise Coates, multimilijarderka i šefica kladioničarske tvrtke Bet365, isplatila je sebi nevjerojatnih 265 milijuna funti (299 milijuna eura) prošle godine, što je rekordna isplata za nekog direktora britanske tvrtke, javlja Guardian.

Preračunat u "dnevnicu", ovaj golemi bonus iznosi 726 tisuća funti ili 820 tisuća eura dnevno. Coates je tako srušila rekord koji je sama postavila godinu ranije, kad si je isplatila 217 milijuna funti, odnosno 245 milijuna eura. 

Direktorica (CEO) ove uspješne kladioničarske tvrtke iz Stokea prošle je godine primila osnovnu godišnju plaću od 248 milijuna eura, a pokazuju računovodstvene knjige tvrtke. Usto je dobila dividende u iznosu od 50 milijuna eura zahvaljujući svom natpolovičnom udjelu u tvrtki.

Njena je plaća tako, piše Guardian, 9500 veća od prosječne plaće u Velikoj Britaniji, 1700 puta veća od one koju prima premijerka Theresa May, 27 puta veća od one koju prima direktor Applea Tim Cook i više nego dvostruko od ukupne plaće čitave nogometne momčadi kluba Stoke City - koji je, inače, u vlasništvu Bet365.

Političari: Neodgovorno, pretjerano i odvratno

Vince Cable, predsjednik britanskih Liberalnih demokrata, oštro je prozvao Coates zbog njenog financijskog "paketa koji izaziva zazubice" koji je nazvao "neodgovornim i pretjeranim". 

"U bilo kakvim okolnostima teško je to opravdati, ali još više kada novac dolazi od ljudi koji se bore s kompulzivnim kockanjem. Ovoj industriji potrebna je stroža regulacija. Počeli smo (regulaciju) s igraćim strojevima s visokim ulozima. Sada trebamo krenuti dalje u online gaming i suzbiti oglašavanje vezano uz njega", zaključio je britanski političar.