Ljubo Seferović i njegov sin Jasmin, negirali su krivicu po optužnici Republičkog javnog tužiteljstva RS koja ih tereti za trgovinu djecom i pomaganje, piše Srpskainfo.

Krivicu je u Okružnom sudu Banja Luke negirala i Almasa S. majka djevojčice L.S. koja je optužena također za pomaganje, odnosno da je uz novčanu naknadu dala suglasnost za brak svoje 15-ogodišnje kćeri s Jasminom Seferovićem.

Jasmin Seferović (21) tjerao je svoju izvanbračnu maloljetnu suprugu da prosi svaki dan ispred tržnih centara u Banja Luci i Sarajevu, a kada nesretna djevojčica ne bi donijela novac, on ju je tukao po cijelom tijelu.

Slučaj o kojem je portal Srpskainfo pisao otkriven je u veljači prošle godine kada je u centru Banja Luka zatečena maloljetnica s bebom da prosi.

Prvooptuženi u ovom slučaju je Jasmin Seferović, koji je još 2018. godine putem društvene mreže Facebook stupio u kontakt s tada 15-ogodišnjom L.S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banja Luku. Maloljetnica je to učinila, ne sluteći da će joj dolazak u Banja Luku zagorčati život.

"Maloljetnica je bez znanja svoje majke otputovala za Banja Luku i počela zajednički život s Jasminom Seferovićem. Živjeli su u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi obitelji Seferović. Jasmin Seferović je ubrzo prisilio L.S. da prosi", navodi se u optužnici.

Petnaestogodišnja djevojčica prosila je ispred tržnih centara u Banja Luci, ali i Sarajevu, a svakoga dana morala je Seferovićima prikupiti dovoljnu količinu novca. Kada nije donosila novac, 15-ogodišnju djevojčicu je tukao Jasmin, o čemu su svjedočile brojne ozljede po njenom tijelu.

Jasmin Seferović je tjerao maloljetnicu da prosi i kada je ova ostala trudna, pa i kada je u listopadu 2019. godine sa 16 godina rodila djevojčicu K.

Slučaj je otkriven nakon što je banjalučka policija u veljači prošle godine na ulici uhvatila maloljetnicu s bebom u naručju da prosi u gradu.

Međutim, konačan rasplet je uslijedio nakon intervencije stručnih službi Centra za socijalni rad Banja Luka.