Kolač "Sedmo nebo" savršeno spaja omiljene okuse - orah, čokoladu i kokos - i tako ih lijepo balansira da je svaki zalogaj pravi užitak.

Upravo zbog toga nosi bajkoviti naziv, a u nastavku otkrijte recept.

Sedmo nebo

Sastojci:

Za kora od oraha:

8 bjelanjaka
200 g šećera
250 g mljevenih oraha
2 žlice brašna.

Kora od kokosa:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
100 grama kokosa.

Krema

13 bjelanjaka
250 grama šećera
100 grama crne čokolade
250 grama maslaca.

Dodatno:

1 vrećica kreme od vanilije
100 ml mlijeka
100 grama čokolade
3 žlice ulja

Priprema:

Za koru od oraha bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte brašno i orahe pa izmiješajte. Plitku posudu za pečenje dimenzija 40X30 centimetara obložite papirom pa na njega rasporedite smjesu za koru te je pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Za koru od kokosa bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg pa im dodajte kokos. Prebacite u lim za pečenje istih dimenzija, ali samo na jednu polovicu (papir na sredini presavijte i podignite prema gore, po potrebi se poslužite komadom čvrsto presavijene folije kao potpornjem). Pecite dok lagano ne uhvati boju, oko 15 minuta.

Za kremu miksajte žumanjke sa šećerom dok se ne udvostruče i posvijetle. Kuhajte na pari, 20 minuta od trenutka kada voda zakipi. Zatim dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi pa maknite s vatre i pustite da se ohladi pa joj postupno dodajte izmiješani maslac.

Koru od oraha prerežite popola da bude istih dimenzija kao i ona od kokosa. Na pladajn za posluživanje stavite jednu koru od oraha pa je poprskajte mlijekom, pričekajte da se upije pa premažite kremom. Poklopite korom od kokosa, poškropite je mlijekom pa nakon što se mlijeko upilo premažite ostatkom kreme. Poklopite korom od oraha i pospremite u hladnjak da se stegne.

Za glazuru otopite čokoladu s uljem, malo ohladite pa i ostavite da se ohladi. Izmiksajte prašak za kremu od vanilije s mlijekom pa premažite cijelu tortu. Prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite orasima i kokosom.