Sedamnaesti dan, nastavljena je potraga, smanjenim intenzitetom s obzirom na vremenske uslove, za tijelom Aldina Mulića, koji je 13. prosinca upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjeva Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske za pomoć u posmatranju obale rijeke Bosne na području općine Modriča.

U dobijenom odgovoru od RUCZ, priopćeno je da će danas ronioci iz RK „Vidra" sudjelovati u potrazi za nestalim.

Kako se navodi u priopćenju, u jutarnjim satima Operativni centar FUCZ, obaviješten je da su na terenu na području općine Modriča, angažirani ronioci iz RK „Vidra" sa četiri pripadnika i jednim čamcem.

Pretraživat će dio od Podnovlja do Starog mosta. S obzirom na loše vremenske uvjete zavisi koliko će vremena provesti na potrazi. 

Prema informaciji Odjeljenja za javnu sigurnost, pododjela za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta BiH, u toku jučerašnjeg dana bila su angažirana njihova četiri čamca s posadama, uz podršku sa kopna te uz pomoć dvije nevladine organizacije, koji su pretražili obje strane rijeke Save, tako da za danas nemaju planiranih aktivnosti vezanih za potragu.