Sedam natjecatelja Sveučilišnog karate kluba Neretva nastupit će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21, koje se održava od 05. do 8. veljače u Zürichu u Švicarskoj.

Za mlađe seniorke u borbama će nastupiti iz SKK Neretva Iva Klepić u kategoriji do 55 kg, te Ivona Ćavar do 61 kg. U konkurenciji mlađih seniora u kategoriji iznad 84 kg će nastupiti Ivan Klepić. U konkurenciji juniorki u borbama će nastupiti Delfina Tadić u kategoriji do 59 kg a konkurenciji juniora Goran Hrkać u kategoriji do 61 kg.

U konkurenciji kadetkinja iz SKK Neretva nastupit će dvije natjecateljice i to Matea Noah Medić u kategoriji iznad 54 kg i kategoriji do 47 kg Katarina Sušac. Na prvenstvu također nastupa i mlađi senior Ivan Križanac iz Rame koji trenira u SKK Neretva a nastupa za klub iz Rame.

Na put u Švicarsku putuju u utorak predvođeni trenerima iz kluba Miroslavom Klepićem, izbornikom ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Zdenkom Klepićem dopredsjednikom Karate saveza, a prvi nastupi očekuju se u petak.

Rezultati koje su do sada napravili natjecatelji SKK Neretva osvojivši brojna odličja s europskih i svjetskih te drugih velikih natjecanja daju nadu da se i s ovog europskog prvenstva može očekivati da se netko vrati s odličjem.

Favorita za odličje nema, budući da su svih sedam reprezentativaca prvaci države u svojim kategorijama, te osvajači brojnih odličja s međunarodnih natjecanja, a neki imaju iskustva u osvajanju odličja i s europskih i svjetskih prvenstava, te su svi potencijalni osvajači odličja, ovisno od trenutne forme, inspiracije i sreće, a svojim su dosadašnjim rezultatima dokazali da trebamo vjerovati u njih i očekivati bar jedno odličje.

Putovanje i nastup podržao je kao i uvijek Sportski savez Grada Mostara, te ovaj put Županija Hercegovačko neretvanska.