''Dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju u Europskom parlamentu i drugim EU institucijama, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini, koja više nije prosto politička, već i ozbiljna sigurnosna prijetnja", naveli su iz SDP-a BiH nakon što su održali sastanak s predstavnicima SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH.

''Ovo je bila prilika da predstavnici Stranke demokratske akcije budu upoznati o uspostavljenom koordiniranom zajedničkom djelovanju Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke na nivou institucija Europske unije'', priopćeno je.

Naveli su kako je, ''ostavljajući u ovom trenutku po strani političke razlike'', SDA pozvana na otvorenu suradnju po pitanju komuniciranja s međunarodnim akterima, na što je pozitivno odgovoreno.

Iz SDP-a navode kako smatraju da ako sve stranke članice različitih europskih političkih obitelji iskoriste svoje kontakte da komuniciraju poruke u interesu države Bosne i Hercegovine.

''To će zasigurno rezultirati jasnijom slikom o razmjerima trenutne krize, pozicijama aktera i sigurnosnim izazovima u Bosni i Hercegovini. Kao rezultat se očekuje konkretan odgovor međunarodne zajednice u skladu s njihovim pravima i obavezama", zaključili su.

Na sastanku su sudjelovali predsjednici Nermin Nikšić i Bakir Izetbegović te zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Denis Bećirović, Saša Magazinović i Halid Genjac.

Isto je, naime, SDP potpisala i s Našom strankom.