''Prijem koji predsjednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković organiziraju za Milorada Dodika nosi opasnost za dodatnu destabilizaciju prilika u Bosni i Hercegovini'', ocijenila je Stranka demokratske akcije .

Kako kažu u ovoj stranci, potpuno zaobilaženje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH jako je loša poruka službenog Zagreba.

''Izuzetno je štetno da predsjednik Hrvatske ignorira poziv Predsjedništva BiH za razmjenu posjeta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano prijeti podjelom države BiH, blokira rad državnih institucija i euroatlantski put zemlje, vrijeđa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama, te im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a'', navodi se u priopćenju.

SDA poziva predsjednika i premijera Hrvatske da imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa između BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepovjerenje i narušavaju odnosi između dvije države i dva naroda.