Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije ozbiljno je pristupila zadatku internet mobilizacije članstva s ciljem kreiranja javnog mnijenja i radu na društvenim mrežama u predizbornoj kampanji, a tome svjedoči dopis koji je upućen Općinskim odborima.

"Potrebno da je svaki Općinski odbor delegira od jedne do tri osobe u skladu sa stvarnim mogućnostima u njihovoj bazi i da dostavi osnovne podatke o njima: ime i prezime, datum rođenja, broj telefona, e-mail, opštinski odbor iz kojeg dolazi i zanimanje", navodi se na početku instrukcije.

U nastavku pisma koje je adresirano OO Asocijacije mladih SDA, traže se osobe koje će biti "na punom raspolaganju u online prostoru" te da razumiju i prate aktuelni politički i javni diskurs.

"Molimo da posebno uzmete u obzir kako je neophodno da delegirane osobe zaista budu oni koji su spremni posvetiti se online platformi koju kreiramo i oni koji su se već do sada dokazali u spremnosti na iznošenje svojih stavova na društvenim mrežama."

Predsjedništvo AM SDA će nakon što dobije imena osoba koje će raditi na kreiranju javnog mnijenja na društvenim mrežama i portalima u BiH, formirati specijalni tim kojem će planirane aktivnosti biti prezentirane u mjesecu svibnju kada će početi predizborna kampanja, ali i mjesec u kojem će biti zvanično poznat kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.



U pismu kojeg potpisuje predsjednik AM SDA Salko Zildžić naglašava se da se SDA trenutno nalazi pod "medijsko-obavještajnom okupacijom".

"Naš narod već ozbiljno postaje žrtva specijalnog rata koji se vodi protiv njega. Iz tog razloga apelujemo na sve vas da ovom zadatku odabira osoba pristupite krajnje odgovorno."

Za eventualane nedostatke u radu delegiranih osoba u navedenom timu, odgovarat će oni općinski i kantonalni/regionalni odbori koji su ih delegirali, poruka je rukovodstva SDA mladeži. 

Ipak, ističu, da oni koji pokažu aktivan angažman i doprinos u opisanom zadatku, rukovodstvo stranke će znati prepoznati.

Na kraju pisma stoji citat nekadašnjeg komadanta i heroja Izeta Nanića: "I poslije rata je rat".

"Nemojmo dozvoliti da nas specijalnim ratom i subverzivnim sredstvima u miru poraze oni kojima to nije pošlo za rukom otvorenim ratom i agresijom."