Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje stalne napade Milorada Dodika na Aliju Izetbegovića - priopćeno je danas iz ove stranke.

Ističu da je Alija Izetbegović bio dokazani antifašist i borac za demokraciju.

''Milorad Dodik, osim sto je najobičniji šarlatan i uopće nije dostojan da raspravlja o Aliji Izetbegoviću, je zastupnik i promotor neofašističke ideologije koja je 90-tih godina prošlog stoljeća na prostoru BiH počinila masovne zločine koji su na kraju završili jedinim genocidom u Europi nakon 2. svjetskog rata. Da bi pomogao sam sebi, konačno se uljudio i postao normalan čovjek savjetujemo mu da pročita sabrana djela Alije Izetbegovića '', navodi SDA u priopćenju.

Što se Dodikovih opservacija o NATO savezu tiče, iz ove stranke poručuju da je BiH aplicirala za članstvo u NATO uz suglasnost svih u BiH, a vodeću ulogu u tome iz entiteta RS imali su Dodik i njegovi kadrovi.

''BiH će postati članica NATO saveza bez obzira na to šta o tome u ovom trenutku mislio Dodik. To od njega ne ovisi'', ističe SDA.

Što se tiče referenduma o NATO-u, u ovoj stranci smatraju da on BiH nije potreban, jer članstvo BiH u NATO savezu garantira sigurnost svih u BiH i u regiji. Posebno su nedopustivi, kako dodaju, bilo kakvi entitetski referendumi, jer je pristup NATO-u prvorazredno državno pitanje, a nikako entitetsko.