Nekadašnji višestruki prvak Formule 1 Michael Schumacher, koji se teško ozlijedio krajem prošle godine na skijanju u Francuskoj, navodno se toliko dobro oporavlja da bi do kraja sljedećeg mjeseca mogao biti pušten iz bolnice na kućnu njegu. Prema pisanju švicarskih medija, Schumi s obitelji komunicira dajući im znakove očnim kapcima, ali čak i ako ga uistinu puste kući, i dalje će trebati cjelodnevnu liječničku skrb.

Prema informacijama švicarskih medija, Schumacher je i dalje paraliziran, ali i u takvom je stanju navodno u mogućnosti odgovarati na pitanja svojih najbližih i to tako da im daje znakove očima.

Liječnici u sveučilišnoj klinici u Lausannei, u koju je Schumi prebačen prije mjesec dana, planiraju unutar sljedećih nekoliko mjeseci slavnog automobilističkog asa posjesti u električna invalidska kolica, kojima bi trebao moći upravljati vlastitim ustima.

Istovremeno, Jutarnji je u nedjelju ekskluzivno objavio kako je Schumacherova obitelj nedavno stupila u kontakt s vodećim hrvatskim neurokirurgom Darkom Chudyjem, koji zajedno s doktorom Vedranom Deletisom postiže izvanredne rezultate u buđenju pacijenata iz kome primjenjujući duboke mozgovne stimulacije.

'Ako ocijenimo da mu možemo pomoći, ugradit ćemo mu sićušni čip koji stoji 18 tisuća eura', pojasnio je za Jutarnji doktor Chudy.

jutarnji.hr