Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nastavljena je razmatranjem Informacije o aktivnostima OHR-a vezanim za izmjene Ustava FBiH i nametanju Izbornog zakona.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović izvijestio je zastupnike da je dobio odgovor iz OHR-a nakon što je uputio pismo visokom predstavniku Christianu Schmidtu u kojem traži da se na sjednici obrati zastupnicima i obrazloži sve informacije i koje su njegovo namjere u vezi aktualnih aktivnosti koje se najavljuju.

''Uvažavajući poziv Parlamenta FBiH Schmidt je svjestan značaja Parlamenta FBiH, a zbog okolnosti i drugih obveza neće moći doći na sjednicu u zadatom roku. Izrazio je spremnost na suradnju u nekoj drugoj prilici'', prenio je Zaimović poruku iz OHR-a.

Klubovi zastupnika SDA, HDZ-HNS, SDP BiH i DF predložili su informaciju i deklaracije sličnog sadržaja kojim se odlučno protive mogućim izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH koje bi visoki predstavnik mogao nametnuti u narednom periodu.

Naime, visoki predstavnik najavio je nametanje odluke kojom bi izmijenio Ustav Federacije BiH i Izborni zakon BiH. Ustav FBiH želi izmijeniti u dijelu uvođenja cenzusa od tri posto prilikom izbora delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.