Peter Schmeichel, legendarni danski vratar, oduševljen je pobjedom Hrvatske nad Argentinom (3:0) u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

"Horor? Ne bih se složio. Iz argentinske perspektive da, bio je to horor film, ali zašto bi nas bilo briga za Argentinu?! Moramo pohvaliti Hrvatsku za sve što je napravila u ovoj, ali i u onoj utakmici s Nigerijom", rekao je Danac.

Hrvatska je već nakon dvije utakmice osigurala osminu finala Svjetskog prvenstva i protiv Islanda će u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto. Tu poziciju može osigurati i ranije ako Islanđani danas ne pobijede Nigeriju.

"Pričali smo da veliki igrači dođu na ovakva velika natjecanja i ostave trag. Messi nije napravio ništa, nije se pojavio, a Messi je velik igrač. Nije ga bilo ni protiv Islanda. Kada izgradiš momčad oko Messija, a on ne odigra kako zna, platiš to. I tako je i bilo, Hrvatska je apsolutno razbila Argentinu. Rezultat 3:0 je pošten, dobro oslikava stanje na terenu."

Schmeichel se osvrnuo i na grubu igru.

"Jako prljava utakmica, no iznenađujuće, vidjeli smo samo šest žutih kartona. Mislim da je sudac bio OK, možda je na trenutke bio preblag, ali na kraju je utakmica završila bez crvenih kartona. Jedini koji su stvarno stradali su Argentinci i za to su sami krivi."

Hrvatska?

"Cijelu utakmicu su radili presing. Pogledajte samo prvi gol. Caballero je napravio veliku pogrešku, ali kako je Ante Rebić zabio je prekrasno. Da, Caballero mu je servirao priliku, ali daleko je to još od gotovog. Lopta ide visoko u zrak i imao je vremena vratiti se na gol, ponovno postaviti, a branič je imao priliku vratiti se... Većina igrača primila bi loptu i išla na golmana, ali Ante je opalio i zabio prekrasan gol."

Posebno je istaknuo dvojicu nogometaša.

"Veliki igrači uživaju u ovakvim utakmicama, a Luka je velik igrač. Odigrao je sjajnu utakmicu, pritiskao Argentince, kao i njegov partner u veznom redu, Ivan Rakitić, koji je za mene također jedan od najboljih veznjaka na svijetu. I to je razlika između Hrvatske i Argentine, svi su odigrali dobro, ali kada trebaš nešto posebno, zvijezde se moraju pokazati. Hrvatska je to imala, Argentina ne."