Gordon Schildenfeld će od sljedeće sezone opet zaigrati za Dinamo. Nakon završetka aktualne natjecateljske sezone, a u modrom će klubu provesti iduće tri godine, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Schildenfeld je za Dinamo nastupao u sezonama 2006/07. te 2007/08., a u modrom je dresu odigrao 36 utakmica i postigao dva pogotka. Schildenfeld je imao bogatu inozemnu karijeru. Prvo je igrao u Bešiktasu, zatim je bio na posudbi u Duisburgu i Sturmu iz Graza, da bi sezonu 2011/12. proveo u Eintrachtu. Nakon Njemačke preselio je Moskvu i moskovski Dynamo otkud je otišao na posudbu - prvo u PAOK, a zatim u Panathinaikos za koji trenutno nastupa.

Jako sam sretan što su se stvari ovako završile. Već dugo traje kontakt između ljudi iz Dinama i mene, odmah sam znao da se želim vratiti i lako smo se dogovorili. Svi znamo kakav je Dinamo klub, igrao sam već u Maksimiru, ali sada sam puno iskusniji i mogu reći bolji igrač koji može još jako puno dati. Veselim se ljetu, pripremama i novim izazovima te sam siguran da skupa sa suigračima možemo navijačima donijeti puno sreće, rekao je nakon potpisa, javlja HRT.

Osim bogate igračke karijere, Schildenfeld je od 2009. godine reprezentativac Hrvatske, a do sada je odigrao 21 utakmicu.

Schildenfeld je iskusni stoper koji je svima dobro poznat i već je ranije nastupao za Dinamo. Drago mi je što ćemo ga opet od ljeta imati u modrom klubu! Svojim igrama će nam sigurno pomoći u ostvarivanju još boljih rezultata, a ponašanjem u svlačionici i van terena svakako će biti pravi primjer brojnim mladim igračima koje imamo. Rekao sam već da sam se u razgovoru s njim uvjerio kako mu ne nedostaje motiva, jedva čeka trenirati i igrati utakmice, a kada je tako onda će sigurno biti pravo pojačanje. Znamo koliko se želio vratiti u Zagreb i svi smo jako sretni što će Šifo ponovno biti dio naše modre obitelji, rekao je glavni trener Dinama Zoran Mamić.