Da bi dobili ukusan kruh, važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte to činiti. Takve banane daju najbolji banana kruh.

Čokolada i banana sjajan su par. Ako pripremate klasični banana kruh, dodajte nešto čokoladnih kapljica u smjesu i uživajte u sjajnom okusu. Ako želite još bogatiji i raskošniji desert, u smjesu umiješajte i kakao prah.

Da bi dobili ukusan kruh važno je koristiti iznimno zrele banane. Znate one sa smeđim točkama na kori koje izgledaju kao da biste ih trebali baciti u smeće? Nemojte ih bacati u smeće. Takve banane daju najbolji banana kruh.

Nemate li dane na raspolaganju za čekanje da banane konačno posmeđe, možete ih prethodno kratko ispeći u pećnici (desetak minuta u kori na 110 stupnjeva Celzija) ili ih zatvorite u papirnatu vrećicu zajedno s jabukom pa ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata. Višak zrelih banana sačuvajte tako da ih narežete na ploške i zamrznete u plastičnoj vrećici pa iskoristite za superkremaste smoothieje.

Najbolje od svega? Ovaj je recept za banana kruh tako jednostavan i lagan da ga mogu napraviti i najveći amateri u izradi kolača. Za pripremu vam ne treba mikser, niti nikakvi posebni alati. Samo malo strpljenja dok čekate da se kruh ispeče, piše Pufniker.hr.

Sastojci za čokoladni banana kruh:

    175 g brašna
    160 g smeđeg šećera
    100 g čokoladnih kapljica
    75 g rastopljenog maslaca
    20 g kakao praha
    3 zrele banane
    1 veliko jaje
    1 čajna žličica ekstrakta vanilije
    ½ čajne žličice sode bikarbone
    ¼ čajne žličice pimenta u prahu
    prstohvat soli

Priprema čokoladnog banana kruha:

1. Namastite kalup za kruh i stavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Banane pretvorite u pire s vilicom. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem, smeđim šećerom, jajetom i ekstraktom vanilije.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, piment i sol.
4. Suhe sastojke umiješajte u smjesu na bazi banana i dobro promiješajte.
5. Na kraju dodajte čokoladne kapljice.
7. Prebacite smjesu u namašćeni kalup za kruh i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevihj stupnjeva oko 50 minuta, odnosno dok se termički ne obradi do kraja.
   
Ohladite čokoladni banana kruh prije posluživanja. Dobar tek!