Vođa libanonskog Hezbolaha sastao se s vođama palestinskih militantnih frakcija Hamasa i Islamskog džihada, a razgovarali su o tome što njihov savez mora učiniti da se postigne "stvarna pobjeda otpora", priopćio je Hezbolah.

Teško naoružani Hezbolah, dio regionalnog saveza koji podržava Iran, svakodnevno razmjenjuje vatru s izraelskim snagama duž izraelsko-libanonske granice otkako je 7. listopada izbio rat između Izraela i Hamasa.

Na sastanku su sudjelovali Sajed Hasan Nasralah iz Hezbolaha, zamjenik vođe Hamasa Saleh al-Aruri i vođa Islamskog džihada Ziad al-Nahala, navodi se u priopćenju Hezbolaha. Nije navedeno kada je sastanak održan.

"Napravljena je procjena međunarodnih stajališta koja se zauzimaju i onoga što strane Osovine otpora moraju učiniti (...) kako bi se ostvarila stvarna pobjeda otpora u Gazi i Palestini i zaustavila brutalna agresija", rekao je Hezbolah.

"Postignut je dogovor o nastavku koordinacije", rečeno je.

Hezbolah je u srijedu objavio da su još dva njegova pripadnika ubijena, čime je broj poginulih u njegovim redovima od početka sukoba povećan na 40 boraca.