Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković šestu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednice "Dijamantne lige" u bacanju diska, ona je u petak u finalu svoje discipline u Bruxellesu pobijedila hicem od 68.82 metara.

"Željela sam baciti preko 70 metara jer bi to bio rekord mitinga. No, sat prije početka natjecanja počela je padati kiša, pa je 68,82 metara sasvim solidan rezultat za ovakve vremenske uvjete. Bruxelles ima posebno značenje za mene jer sam 2010. godine ovdje pobijedila u prvom od šest finala Dijamantne lige. Vrlo sam sretna jer sam ove godine osvojila sve što se je moglo osvojiti", izjavila je Sandra Perković.

Nakon "zagrijavanja" i svađe sa sucima u prve dvije serije, kada je u prvoj bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila, te zauzimala nerealno nisko šesto mjesto u natjecanju, Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji u kojoj je njezin disk sletio na 68.82m što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65.85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61m.