Video Evolutionary Husband? (Evolucijski suprug?), koji je objavljen na Samsungovom kanalu na You Tubeu, prikazuje ženu koja zamišlja što bi bilo da nadogradi i ažurira svog muža na sličan način na koji to čini s televizorom.

Prema pisanju Fox Newsa, reklama "prikazuje muškarce kao prljave aljkavce koji su samo korak od špiljskog čovjeka". Korisnici Reddita također su otvorili raspravu i mnogi Samsungov video nazivaju "čistim smećem", "apsolutno groznim" i sl.

Korisnik SolApathy na You Tubeu u komentarima tako piše: "Neću kupiti nijedan Samsungov proizvod dok se službeno ne ispriča."

Muške skupine za ljudska prava posebno su glasne kad je riječ o diskriminaciji muškaraca, a njihov bijes i ne čudi. Ipak, ovaj oglas nije ni osobito pošten prema ženama. Tko bi doista želio biti u braku s robotom, pita se Huffington Post.

Ovo nije prvi put da je Samsung prozvan zbog rodnih stereotipa u marketinškoj kampanji. U ožujku ove godine tvrtka je kritizirana zbog načina na koji je prikazala žene tijekom kampanje za telefon Samsung Galaxy S4. CNET je taj događaj nazvao "šokantno seksističkim".

Pogledajte reklamu. Je li Samsung trebao odabrati neki neutralniji i uravnoteženiji pristup?