Krajem prošle godine, odnosno, u četvrtom kvartalu 2014. godine, Samsung je izgubio prestižnu titulu – proizvođača broj jedan kada su u pitanju smartphonei. Da stvar bude gora, titulu mu je oteo najljući neprijatelj – američki Apple.

No, ova među proizvođačima smartphonea prestižna titula nije se dugo zadržala u Appleovim rukama, nositelj titule je ponovno južnokorejski Samsung. Tako barem u svojem izvješću tvrdi tvrtka Strategy Analytics. Prema izvješću Samsung je tijekom prvog kvartala ove godine zauzeo 24% tržišta, dok je Apple zauzeo nešto manje – 18%.

Kada se dvoznamenkasti postotci pretvore u broj isporučenih uređaja tada to izgleda ovako – Samsung 83,2 milijuna, a Apple 61,2 milijuna. Iako je primjetno preslagivanje snaga, usporedbe radi treba reći i to kako je unatoč većoj pokrivenosti tržišta Samsung još uvijek u određenom padu, piše Bug.hr.

Naime kada se brojke prvog kvartala ove godine usporede s istim razdobljem prošle godine, tada je vidljivo kako je Samsung i dalje 7% u zaostatku u usporedbi sa samim sobom kada je držao 31% tržišta.