Samsung je jučer izišao u javnost s prvom procjenom financijskih rezultata za posljednja tri mjeseca 2016. godine. U zadnjem je kvartalu, prema preliminarnim podacima, dobit kompanije porasla za čak 50% u odnosu na isto razdoblje godinu prije, te je najveća u više od tri godine.

Unatoč ukupnom padu prihoda (poglavito uslijed povlačenja Galaxy Notea 7), Samsung će promatrano tromjesečje završiti s oko 7,8 milijardi dolara neto dobiti, javlja Bug.hr.

Ovakav rezultat značajno je bolji od svih očekivanja, a u njemu se ne vidi niti trag od onih 2,1 milijardi dolara koje su izgubljene zbog fijaska Notea 7. Glavni uzrok ovako dobrih rezultata je, ipak, mobilni odjel, koji se oporavio brže nego su to analitičari očekivali.

Kupci su se, umjesto novome Noteu, okrenuli starijim modelima, pa je prodaja Galaxyja S7 i drugih lanjskih uređaja kompaniji donijela vrlo dobru zaradu.

Ovakvi pozitivni rezultati probudili su optimizam Samsunga vezan uz nadolazeći Galaxy S8. Pokaže li se taj uređaj uspješnim, uprava očekuje da bi 2017. godina mogla biti rekordna po dobiti.