Boris D. (27) iz Prijedora osumnjičen je da je provalio u privatnu kuću u Čirkin Polju i iz nje ukrao metalnu kasu sa oko 600 KM.

Naime, kako portal Srpskainfo saznaje, Boris je provalio u kuću prijatelja te ukrao kasicu prasicu u kojoj je sakupljan i čuvan novac za djecu.

Nakon što je primjetio da nema dječje kasice, vlasnik kuće je obišao lokalne prodavnice i benzinsku crpku i pitao je li netko dolazio ukrupniti novac.

Slučaj je rasvjetljen na obližnjoj benzinskoj crpki gdje je utvrđeno da je upravo obiteljski prijatelj Boris dolazio i ukrupnio veći iznos sitnog novca.

Iz Policijske uprave Prijedor priopćili su da su policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2, identificirali i izvršili kriminalističku obradu osobe B.D. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je u prošlu nedelju oko 16,30 sati, u Prijedoru izvršila krivično djelo „Teška krađa“ nad obiteljskom kućom privatnog vlasništva.

"Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičena osoba nasilno ušla u objekt obiteljske kuće oštećenog, koja se nalazi u ulici Nikole Luketića, te je tom prilikom iz kuće otuđila metalnu kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu oko 600 KM", priopćili su iz PU Prijedor.

Dodaju da su pretreseni stan i druge prostorije koje koristi osumnjičeni, te da su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji potiču iz ove teške krađe.

"Pronađeni predmeti stavljeni su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor protiv B.D. bit će podnesen izvještaj za krivično djelo teška krađa", zaključuju iz PU Prijedor.