Glavni tužitelj BiH Goran Salihović sastao se s nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.

Središnje teme sastanka, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, odnosile su se na sigurnosni aspekt posjete Pape Franje Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te jačanje vladavine prava u interesu mira i prosperiteta građana Bosne i Hercegovine.

Kardinal Puljić iskazao je potporu državnom Tužiteljstvu u uspostavi vladavine prava.

Glavni tužitelj upoznao je kardinala Puljića, s aktivnostima koje se u Bosni i Hercegovini provode u pravcu jačanja vladavine prava i sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj upoznao je kardinala Puljića da će Tužiteljstvo BiH zajedno s Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH u suradnji sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, koordinirati sve potrebne aktivnosti u vezi sigurnosnih priprema i aktivnosti kako bi posjeta Pape Franje našoj zemlji, prošla što sigurnije.

Sastanku je nazočio i vršitelj dužnosti voditelja Odjela III Tužiteljstva BiH, Miroslav D. Marković.

Na sastanku je glavni tužitelj upoznao kardinala Puljića s formiranjem tužiteljskog tima za rasvjetljavanje i procesuiranje odgovornih osoba za ubojstvo nekoliko svećenika Banjalučke biskupije u proteklom ratu.

Kardinal Puljić istaknuo je potporu Tužiteljstvu BiH i pravosudnim institucijama u procesu uspostave vladavine prava kao istinskog preduvjeta za bolji i sigurniji život i blagostanje svih građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/