Broj poginulih i ranjenih Rusa u ratu u Ukrajini premašio je brojku od 100.000, rekao je visoki dužnosnik iz Pentagona, dodavši da je broj ubijenih civila u Ukrajini premašio 40.000.

Ove brojke iznio je Mark Milley, šef Združenog stožera SAD-a, dok je govorio na okupljanju veterana prošlog tjedna. Milley ističe da će Rusiji trebati tjedni da evakuira Herson.

"Vjerujem da to rade kako bi očuvali svoje snage i ponovno uspostavili obrambene linije južno od rijeke Dnjepar, ali tek treba vidjeti je li to tako", dodao je Milley. Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da će Sjedinjene Države nastaviti pratiti ruske tvrdnje o povlačenju iz Hersona. Sullivan je rekao da bi to bila velika pobjeda, ali ne nužno i kraj rata.

"Ako se ovo dogodi, to će značiti da će Ukrajinci u bitci za Kijev, u bitci za Herson, u bitci za Harkiv nadvladati invaziju, pljačkašku silu koja je vodila ilegalni rat u njihovoj zemlji", rekao je Sullivan za USA Today i opet naglasio: "Ali, naravno, to nije kraj rata".

Prema posljednjim podacima koje su iznijeli Ukrajinci, dosad je poginulo 80.860 Rusa, uključujući i 650 vojnika u protekla 24 sata.