Moral u CIA-i opada zbog rasprava novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s američkim obavještajnim službama, a neki su obavještajni agenti već potpisali svoje ostavke.

Prema riječima visokog dužnosnika jedne obavještajne agencije, raste broj agenata starijih od 50 godina s najmanje 20 godina iskustva, kao i s najmanje pet godina iskustva u inozemstvu, koji su već potpisali ostavke, istina, bez navođenja datuma.

"Ovdje vlada velika anksioznost zbog Trumpovog očitog omaložavanja našeg posla i opasnosti s kojima se sučeljavamo", kazao je agent druge obavještajne službe.

Kako su naveli sadašnji i bivši dužnosnici američke vlade, uobičajeno je da ljudi napadaju CIA-u, ali nije uobičajeno da to čini predsjednik.

"Mislim da je to recept za katastrofu", rekao je Daniel Benjamin koji je bio u Odjelu za borbu protiv terorizma u Bijeloj kući i State departmentu u vrijeme vladavine demokrata.

Trump je optužio političke protivnike - i demokrate i republikance, da su zajedno sastavili neprovjerene tvrdnje koje ga povezuju s Rusijom i kazao kako su taj dokument najvjerojatnije sastavile obavještajne službe, prenosi Reuters.

Trump je na svom Twitter profilu napisao kako su podatke sastavili "ljigavi" politički operativci i iz redova demokrata i iz redova republikanaca, kao i propali špijuni, a da je Rusija zanijekala postojanje takvog dokumenta.