S nestrpljenjem se očekivala današnja sjednica Hrvatskog sabora i četvrti pokušaj da se testira parlamentarna većina. Kvorum je okupljen, a zastupnici su, među ostalim, izglasovali izmjene Zakona o posebnim pravima predsjednika RH nakon prestanka obnašanja dužnosti, kojima se bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću ukida trajno pravo na ured, vozača i službeno vozilo. 81 zastupnik je bio 'za', četiri suzdržana i 44 su bila protiv.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) poručio je nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije koja je održana uoči sjednice Sabora - kako se više neće ponoviti da Hrvatski sabor nema kvoruma, odnosno da zastupnici ne dolaze, te potvrdio kako se u parlament vraća Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i jedini kandidat za Karamarkova zamjenika na čelu HDZ-a. Potvrdio je da će se na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a razgovarati i o mogućnosti da se kažnjava zastupnike koji ne dolaze na saborske sjednice.

Potvrdio je i da će biti promjena u saborskom Klubu HDZ-a, koji je prošli petak ostao bez dvojice potpredsjednika (Davorin Mlakar i Goran Jandroković).

HRT.hr