Policija je prekinula popularni rock festival na zapadu Njemačke zbog 'terorističke prijetnje' i zatražila od posjetitelja da se raziđu kako bi mogla provesti istragu, objavili su u petak organizatori.

'Rock am Ring' festival u gradu Nürburgu, koji se održava za produljeni vikend, redovito posjećuju deseci tisuća ljudi.

"Zbog terorističke prijetnje policija je zatražila od organizatora da iz opreza privremeno prekinu festival i omoguće da se provede istraga", stoji u priopćenju.

"Pozivamo sve posjetitelje da se mirno upute prema izlazu", rekli su organizatori. U petak je trebao nastupiti i čuveni njemački bend Rammstein, a organizatori se nadaju da će se u subotu program moći realizirati bez ometanja.

Terorističke prijetnje kao svakodnevnica Zapada

U trenutku dok je svirao njemački band „Broilers" iz Düsseldorfa, organizator koncerta Marek Lieberberg obratio se posjetiteljima s pozornice, zamolivši ih da napuste prostor za publiku, na što su posjetitelji, kako javlja Bild, spontano zapjevali „Terror ist Scheîsse, schalalala" (Teror je sra...).

Na koncertu je u tom trenutku bilo 90.000 posjetitelja.

Kako Bild portal piše, uhićene su dvije sumnjive osobe, a radi se o ljudima koji su pripadali jednome od podizvođača radova na organizaciji koncerta. Navodno su, prema informacijama koje je Bild dobio od policije, sumnjivi muškarci pripadnici selafističkog pokreta. Postojala je sumnja da su na području održavanja koncerta ''nešto ostavili''.



Iznad Nürburg-Ringa kruže helikopteri, a posjetitelji se razilaze bez žurbe i panike, piše ovaj portal, uz nadu kako je sutra novi dan na „Rock am Ring".

Razočarani gosti festivala odlaze prema kampingu, ne želeći podleći bilo kakvom teroru i panici, ali evidentno je kako se u većini zapadnoeuropskih država ovakve incidentne situacije sada već, nažalost, podrazumijevaju...