Miss Adria je pokrenut 2016. godine i to je Međunarodni izbor za miss koji je nastao kao potreba stvaranja jedinstvenog natjecanja. Jedini žiri na ovom natjecanju su glasači. O pobjednici Miss Adria mogu odlučivati svi vlasnici mobilnih telefona iz sedam država. Pravo na sudjelovanje imaju djevojke iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Italije i Albanije. U svijetu je ovo prvi  ovakav način odlučivanja.

Na ovo natjecanje javila se i naša Ramkinja Ružica Zadro.

Budući da je natjecanje došlo do završnog kruga, a Ružica se već izborila, zahvaljujući glasačima, za drugi krug, pozivamo sve naše čitatelje da svojim glasom podrže Ružicu.



Uz Vašu pomoć i Vaš glas, Ružica može biti jedna od tri kandidatkinje iz BiH koje idu na finalno natjecanje u Dubrovnik za Miss Adria, a osvajanjem titule Miss Adria dovodi sljedeće natjecanje u Ramu.

U razgovoru otkriva nam Ružica: „Studentica sam 4.godine Pravnog fakulteta u Mostaru. Ambiciozna sam i svestrana osoba. Sviram nekoliko glazbenih instrumenata, tečno pričam engleski jezik, volim pisati i putovati. Želja mi je jednog dana postati odvjetnica i učiniti ovu državu boljom i perspektivnijom za sve, osobito nas mlade.“

Ružica ima samo 22 godine, visoka je 182 cm, a svoje vrijeme, osim što studira, provodi i radeći u jednom restoranu kako bi olakšala brigu roditelja oko troškova studiranja.

Pohvalno i poticajno je navesti da je rad ne sprječava da bude odlična studentica.
Zanimljivo je navesti neke činjenice iz njezinog djetinjstva. Već s dvije godine je znala čitati, a u školi je uvijek bila odlikašica.

O motivaciji za prijavu navodi nam: „Prije svega volim izazove u životu i ovo natjecanje sam shvatila kao jedno od njih. Zanima me koliko mogu i dokle sam sposobna dogurati.“
Ružici ovo nije prvo natjecanje za miss; „Bila sam Miss Srednje škole Prozor 2013. godine.“

O željama i očekivanjima navodi: „Cilj mi je zasada proći drugi krug i biti među tri djevojke iz BiH. Ukoliko se to dogodi dat ću sve od sebe da ne iznevjerim svoju Ramu i da ponosno predstavim svoj grad.“

„Iskreno o pobjedi ne razmišljam ni najmanje. No, voljela bih sljedeći izbor dovesti u Prozor i tako cijeloj regiji pokazati svu ljepotu našeg kraja. Mislim da bi to bilo izvrsno za turistički napredak Prozor-Rame“ - ispričala nam je buduća pravnica.
O svojim vrlinama i prednostima zbog kojih zaslužuje biti miss, skromno će nam:

„Opet kažem ne vidim se kao pobjednica. Ali kao vrlinu bih mogla istaći to da sam skromna osoba. Manje je više, uvijek.“
Svim čitateljima i glasačima poručuje: „Čitatelji su ovdje zapravo žiri i oni odlučuju jesam li zaslužila njihov glas. Ovom prilikom ću od srca zahvaliti svim glasačima koji su bili uz mene i koji su me doveli do drugog kruga. Želja mi je da građani naše općine ponovo pokažu koliko smo složni i kako jedno malo mjesto može puno napraviti.“


 
Cilj natjecanja Miss Adria je dobiti jednu pobjednicu koja će s pravom ponijeti titulu Miss Adria kraljice. Na ovom natjecanju dodjeljuje se samo jedna titula i sve počasti i privilegije idu samo onoj koja u velikom finalu bude prva.

Vrijednosti koje promovira ovo natjecanje su sloboda i transparentnost. Natjecateljke imaju potpunu slobodu izbora načina svog predstavljanja glasačima, a svi glasovi (uz neophodnu zaštitu privatnosti glasača) su javni.

Ljepota je svakako najvažniji ali nije jedini faktor koji utječe na izbor Adria kraljice. Ljepota bez ljubavi i dobrote nema nikakvu vrijednost pa je tako Miss Adria, s obzirom na način glasanja, uvijek i osoba koja je, ne samo najljepša nego i najomiljenija u svom gradu, državi i regiji.

Titula Miss Adria ne donosi samo slavu i privilegije pobjednici. Velike koristi od toga ima njen grad i država jer svojom pobjedom, finale sljedećeg Miss Adria dovodi u svoj grad. To znači promociju ne samo nje, nego i njenog grada tijekom 12 mjeseci u sedam država.

Kvalifikacije traju od 27. 03. - 01. 04. 2017., točnije vrijeme glasanja preko mobitela.

Stoga Vas molimo da podržite našu Ružicu i učinite sljedeće: ući na link  
http://www.missadria.com/contestants/RuzicaZadro/, odabrati opciju GLASATI za Ružicu, zatim upisati svoj broj mobitela i poslati poruku na broj koji će Vam biti prikazan.

Božana Nikolić