Obljetnica 50-te godine zajedničkog života Ruže i Nikole Ivančević iz Žabjaka obilježeno je misom zahvalnicom u crkvi Presvetog Trojstva u Rovišću u subotu 21. studenog 2015. Svetu Misu je predslavio Vlč. Mihill Gojani, župnik  u Rovišću.

Nikola je rođen 13.07.1938. godine u Šlimcu od oca Marijana i majke Anđe, a Ruža, rođena Tomić, 22.05.1946. godine u Lapsunju, od oca Marka i majke Anuše. Rodili su se u vrlo teškim vremenima 2. svjetskog rata i poraća te odrastali u svojim obiteljima i skupa s njima nisu se predavali životnim nedaćama, čvrsto vjerujući u Boga. Vjenčali su se 10.11.1965. u Prozoru, u crkvi Presvetog Srca Isusova. Nakon nekoliko godina života u rodnom kraju sele se, kao mnogi tada, u potrazi za boljim životom. Preselili su se u Hrvatsku u selo Žabjak, župa Presvetog Trojstva u Rovišću 14.07.1970. godine gdje i danas žive. Nikola i Ruža roditelji su tri sina i imaju devetero unučadi. Nakon mise rodbina i prijatelji su se okupili oko obiteljskog stola. Ovim putem želimo pozdraviti svu našu rodbinu u rodnom kraju i širom Lijepe naše te i one koji se nalaze razasuti po svijetu.

Uz lijepu obljetnicu teško je naći riječi koje bi opisale osjećaje, možemo se samo zahvaliti dragom Bogu na svemu što je darovao nama a prije svega vjera u Boga, ljubav, obiteljski život. Hvala što ste te vrijednosti prenijeli na nas djecu te smo vam mi neizmjerno zahvalni i ponosni. Oprostite za našu svaku tešku riječ i suzu koju ste prolili za nas. Neka Vam dragi Bog podari mira i zdravlja!
Zahvalna djeca!