Na sastanku bi čelni ljudi UEFA-e trebali raspravljati o mnogim nogometnim temama u novonastaloj situaciji u Europi, a vjerojatno glavno pitanje u svemu trebalo bi biti određivanje mjesta odigravanja finalne utakmice ovosezonske Lige prvaka.

Ranije je određeno kako će se finale odigrati 28. svibnja u Sankt Peterburgu, no sve je više zagovaratelja da se završna utakmica elitnog natjecanja ne održi u drugom najvećem ruskom gradu.

Njemački Bild ima informaciju da finale u Sankt Peterburgu zasigurno otpada.

Dakako, situacija se automatski komplicira zbog mnogih poveznica koje trenutačno imaju UEFA i Rusija pa je tako ruski Gazprom partner Europske nogometne organizacije te Lige prvaka.

UEFA u ovom trenutku ima valjani ugovor s Gazpromom vrijedan 35 milijuna eura godišnje, piše Hina.

Inače, iz UEFA-e su službeno obznanili kako će se ruski Zenit iz Sankt Peterburga, za sada, normalno natjecati u Europskoj ligi gdje ovoga četvrtka gostuje u Sevilli kod Betisa, u uzvratnom susretu play-offa tog natjecanja. U prvom dvoboju Zenit je na domaćem terenu izgubio od Betisa 2:3.

Njemački Schalke skinuo je logo Gazproma sa svojih dresova, skupina europarlamentaraca u četvrtak je pozvala Uefu da promijeni mjesto odigravanja finala Lige prvaka. U pismu su također pozvali Uefu da prestane uzimati u obzir ruske gradove kao moguće domaćine međunarodnih nogometnih natjecanja, te da raskine sponzorski ugovor sa Gazpromom.