Ruska vojska zadržava pravo srušiti projektile i uništiti lansirna mjesta u slučaju američke agresije na Siriju, rekao je ruski veleposlanik u Libanonu, Alexander Zasypkin.

Zasypkin je naglasio da će se 'ruske snage suočiti s bilo kakvom američkom agresijom na Siriju, presrećući rakete i gađajući lansirna mjesta', prenosi Russia Today.

Ponovio je rusko stajalište da se optužbe za kemijski napad od strane sirijskih vlasti koristi kao opravdanje za napad te da će 'američka i zapadna eskalacija protiv Sirije dovesti do velike krize'.

Podsjetimo, Washington je zaprijetio 'silovitim odgovorom' protiv Sirije nakon navodnog napada kemijskim oružjem u predgrađu Damaska, za kojeg krivi sirijsku vladu. UN-ovo vijeće sigurnosti u utorak je odbilo tri rezolucije kojima se poziva na istragu navodnog korištenja kemijskih oružja u Siriji, a posljednju takvu predložila je Rusija.

Rusija tvrdi da njeni stručnjaci na terenu nisu našli nikakve tragove kemijskih oružja niti žrtve koje se liječi od kemijskog trovanja.