U Vladi Rusije, uz sudjelovanje dopredsjednika Arkadija Dvorkoviča, radi razgovora o realizaciji programa ''Nacionalna tehnološka inicijativa'' koji je napravila Agencija za strateške inicijative po nalogu Vladimira Putina, danas će se okupiti međuresorna radna grupa.

Kako prenosi Sputnik, u plan Agencije za strateške inicijative ulazi stvaranje do 2035. godine u Rusiji nacionalnog programskog jezika, apsolutno sigurne veze na bazi kvantne komunikacije, komunikacijskog operatera novog tipa za bespilotni sustav i teleportaciju.

Od 2016. do 2018. godine za SafeNet, jedan od planova Nacionalne tehnološke inicijative, planirano je da se izdvoji deset milijardi rubalja od kojih će polovinu dati federalni proračun.

Od 2018. do 2025. godine u nizu subjekata Rusije, prema planovima Agencije za strateške inicijative, pojavit će se infrastruktura mobilne komunikacije standarda 5G, otvorit će se centri zaštite od cyber prijetnji, realizirat će se projekt implementacije nacionalnog pametnog sustava upravljanja, stvorit će se novi operativni sustavi za cyber fizičke sustave i autonomni transport, kao i ''domaći jezik za sigurno i efikasno paralelno programiranje''.

Od 2025. do 2035. godine autori računaju na instalaciju neuron-interfacea, teleportaciju, korištenje prirodnih pojava za prenos informacija. (bljesak.info)