Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak je odbacilo optužbe da je ta zemlja izvršila cyber napade na Gruziju u listopadu 2019. godine.

''Nema dokaza o umiješanosti ruskih dužnosničkih struktura u aktivnosti protiv elektronskih mreža Gruzije'', navodi se u saopćenju ministarstva, javila je Xinhua.

Gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je u četvrtak ruske vojne obavještajne službe da su 28. listopada izvele masovne cyber napade na web stranice predsjednice Gruzije, sudova, skupština općina, državnih tijela, organizacija i medija.

Američki državni tajnik Mike Pompeo, britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab i kanadsko ministarstvo vanjskih poslova odmah su osudili navodne napade.

Washington, London, Tbilisi i drugi istovremeno su iznijeli optužbe zbog incidenta koji se, navodno, dogodio prije gotovo četiri mjeseca, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova optužujući ih za "sinkroniziranu" antirusku propagandu.

Ministarstvo navodi da žali što Gruzija ne želi prekinuti demonizaciju Rusije, što dodatno zasjenjuje ionako komplicirane bilateralne odnose.

Moskva i dalje tvrdi da je u temeljnim interesima ruskog i gruzijskog naroda da prevladaju postojeće razlike i nastave proces normalizacije, iako neke sile to ne žele, navodi ministarstvo.