Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da je vojno skladište u blizini grada Džankoja na sjevernom Krimu oštećeno u sabotaži, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA. Ranije u utorak, krimski dužnosnici rekli su da je došlo do velikog požara u skladištu streljiva u tom području.

Državna ruska novinska agencija TASS prenijela je izjavu Ministarstva obrane da je civilna infrastruktura, uključujući stanicu za opskrbu električnom energijom, oštećena kao rezultat "sabotaže".

Krim, koji je pod kontrolom Rusije od 2014. iako ga većina svijeta priznaje kao ukrajinski teritorij, bio je glavna polazna točka za vojnu kampanju koju je Rusija pokrenula u Ukrajini 24. veljače.

Ukrajina nije službeno potvrdila niti opovrgla odgovornost za eksplozije koje su se dogodile na Krimu posljednjih dana.

-Podsjetnik: Krim kao normalna zemlja je - Crno more, planine, rekreacija i turizam, ali Krim koji su okupirali Rusi je - eksplozije skladišta i veliki rizik smrti za osvajače i lopove, tvitao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak nakon eksplozija u utorak.

Prošli tjedan niz eksplozija u vojnoj zračnoj bazi u gradu Novofedorivka, na zapadnoj obali Krima, čini se da je prouzročio veliku štetu i uništio nekoliko ruskih vojnih zrakoplova, prema fotografijama komercijalnih satelita.

Rusija je taj incident nazvala nesrećom.