Ruske zračne snage uništile su 472 terorističke mete u Siriji u zadnjih 48 sati, stoji u dnevnom izvješću ruskog ministarstva obrane, javlja RT. Ciljevi su uništeni u ukupno 141 napadu.

Rusko zrakoplovstvo djelovalo je u provincijama Aleppa, Damaska, Deir ez-Zore, Hame, Homsa, Idliba, Latakije i Raqqe.

Svi ruski zrakoplovi uspješno su se vratili u zračnu bazu Khmeimim kraj Latakije, kazao je Igor Konashenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Zadnjih nekoliko dana ruski borbeni zrakoplovi provodili su i aktivne operacije prikupljanja informacija, što je kasnije dovelo do preciznog eliminiranja novootkrivenih meta, zaključio je Konashenkov.

Rusija je s napadima započela krajem rujna, nakon što je Moskva primila službeni zahtjev sirijskog predsjednika Bashara al-Assada da se uključi u borbu. Na početku je u operacijama sudjelovalo 50-ak zrakoplova i helikoptera, uključujući zrakoplove Sukhoi Su-34, Su-24M bombardere, Su-25 napadačke zrakoplove, Su-30SM lovce te Mil Mi-8 i Mi-24 helikoptere.

Prošlog tjedna Rusija je donijela odluku o tome da proširi zračne snage te je u operacije uključeno još 37 zrakoplova.

Veće napade izveli su ruski strateški bombarderi, koji su krstarećim raketama dugoga dometa opremljenim uobičajenim bojevim glavama, ali i klasičnim bombama, napali postrojenja Islamske države na sirijskom teritoriju.

Prije pet dana skupina bombardera Tupolev Tu-95, Tu-22 i Tu-160 sudjelovala je u napadima u Siriji. Do ruske odluke o intenziviranju operacija u Siriji došlo je nakon što je ruska tajna služba FSB informirala Vladimira Putina o tome da je ruski putnički zrakoplov koji je srušen nad Sinajem, pao uslijed aktiviranja bombe od strane terorista./HMS/