Vlasti vjeruju kako je na ovom pothvatu radilo više ljudi, a to dokazuje i više blatnjavih čizama koje su pronađeni u tunelu. Pronađene se i ljestve iz kućne radinosti, stolčić, kolotur te vagon kojima su odvozili kamenje, blato i ostalo

Bauštelci u Floridi nabasali su na scenu koja se doista ne viđa samo tako – maleni klaustrofobični tunel koji vodi do banke Chase, objavio je FBI vezano za rupetinu koja se otvorila na ulici Flamingo u utorak navečer. Propadanje tla otkrilo je 45 metar dug tunel kroz koji je provučena struja te maleni generator, javlja CNN.

“Tunel je širok možda metar i pol do dva. Vrlo je malen i klaustrofobičan”, rekao je specijalni FBI-jev agent Michael D. Leverock.
 

Netko je planirao pljačku banke?

Iskopani tunel nije dosegnuo do banke, naveo je FBI, dodajući da trenutno traje istraga o tome jesu li istražitelji zapravo spriječili pljačku banke. Zasad nitko nije uhićen.

“Volio bi reći da se ovakvo što može vidjeti u filmovima, no ovaj je tunel toliko malen da je doista unikatan. Onaj tko je ovo kreirao sigurno se nije bojao malenih prostora”, rekao je Levereck.

Policija je otkrila i ulaz u tunel koji je bio prekriven drvenom paletom, javlja WPLG. Vlasti vjeruju kako je na ovom pothvatu radilo više ljudi, a to dokazuje i više blatnjavih čizama koje su pronađeni u tunelu. Pronađene se i ljestve iz kućne radinosti, stolčić, kolotur te vagon kojima su odvozili kamenje, blato i ostalo.

Agenti ne pamte ovakav slučaj

“Ovo je doista jedinstven slučaj”, rekao je agent Leverock.

Policija je koristila maleni rover kako bi istražila tunel koji prolazi ispod ulice Southwest Fourth. Vlasti i dalje ne znaju gdje se tunel završava niti kada je napušten.

Policija ne želi davati informacije o neobičnom slučaju, za sva pitanja treba se obratiti FBI-ju koji je i objavio fotografije vagona i generatora, nadajući se da će i javnost pomoći u pronalasku vrijednih kopača tunela.

“Ako ste čuli da se netko pohvalio ovim pothvatom ili ste možda vidjeli vagon, generator ili ljude koji razgovaraju o nekakvom tunelu, definitivno nas nazovite”, zaključio je agent Leverock.