Rukometna reprezentacija Hrvatske ostala je bez igrača Barcelone i jednog od najboljih pojedinaca ovog tima Luke Cindrića koji je zbog ozljede otpao za ostatak Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Cindić je igrao prvi meč protiv Japana u kojem su Hrvati pet sekundi prije kraja izbjegli poraz i stigli do jednog boda (29:29), a iako je bilo najava da bi mogao propustiti taj meč, na kraju je zaigrao i u nekoliko navrata mogla se vidjeti bolna grimasa na njegovom licu.

Ovaj rukometaš ne samo da nije propustio meč protiv Japana, već je na terenu proveo 42 minute i uspio je postići četiri pogotka i upisati četiri asistencije, no taj susret na kraju će ga koštati i nastupa u ostatku Svjetskog prvenstva gdje se Hrvati nadaju da mogu doći do medalje.

Cindrić će tako propustiti i treće uzastopno veliko natjecanje nakon što je na Europskom prvenstvu 2020. godine i Svjetskom prvenstvu 2019. godine također imao velikih problema s ozljedama i nije mogao na pravi način pomoći svojim igračima.

Umjesto njega u zapisnik reprezentacije Hrvatske ušao je Janko Kević, a sljedeću utakmicu Hrvati igraju danas protiv Angole, nakon čega ih očekuje i duel protiv Katara.