Legenda engleskog nogometa Wayne Rooney nije preveliki optimist uoči Europskog prvenstva jer još su mu svježe uspomene na sve velike turnire koje je prošao s reprezentacijom, prenosi Vecernji.hr.

Iako su Englezi po ocjeni mnogih stručnjaka i kladionica favoriti za osvajanje titule, Rooney upozorava da bi svako opuštanje ili podcjenjivanje protivnika moglo biti pogubno.

- Hrvatska nas je već pobijedila 2018. i zna kako igrati na ovakvim turnirima, zna kako s nama. Hrvati imaju iskustvo koje engleski reprezentativci nemaju. Uz to, imaju neke jako dobre individualce, koji mogu riješiti svaku utakmicu - kazao je Rooney i dodao:

- I Škotska će biti opasna, to je kompaktna momčad koju se teško pobjeđuje.

Odnedavno umirovljeni nogometaš smatra da će Englezi u posljednjoj utakmici s Česima tražiti prolaz iz skupine.

- Neću ići tako daleko pa reći da Engleska neće proći skupinu jer mislim da će proći, ali neće biti lako. Sve ovisi o igračima, kako će se postaviti i doživjeti svaku utakmicu. Mnogo ovisi i o tome hoće li se oporaviti Kane, Henderson i Maguire. Bez njih bi bilo mnogo teže - naglasio je Rooney.

A kad ga se pita tko je favorit prvenstva?

- Francuska. Imaju nevjerojatnu momčad i savršenog nogometaša - Kantea. On je utjelovljenje Yaya Tourea i Claudea Makelelea. To je nevjerojatno i ne može bolje od tog. S njim u momčadi sve je lakše - zaključio je jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena.

Ocjenama je razljutio navijače, što se može vidjeti u komentarima ispod intervjua na The Sunu. Ne sviđa im se ovako pesimističan pogled, ali baš to je ono na što upozorava. Naime, engleska javnost ponovno se vidi na tronu, kao toliko puta dosad. A znamo kako je to završavalo...