Prije nego što u petak tamo odmjere snage Hrvatska i Češka, Saint-Etienne je Euro otvorio velikim iznenađenjem. Island je odigrao 1:1 s najvećim favoritom skupine Portugalom i tako u svom prvom nastupu na velikim natjecanjima oduševio ne samo svoje navijače već i nogometnu Europu.

Najveća zvijezda Eura Cristiano Ronaldo nije odigrao dobro, a nije bio nimalo sretan ni nakon sučeva zvižduka. Kapetan Islanda Aron Gunnarsson trčao je za njim ne bi li mu pružio ruku i zamijenio dres, no ovaj ga je jedva doživio.

Nakon utakmice Ronaldo se, umjesto da čvrsto stisne ruku protivniku, obrušio na reprezentaciju koja predstavlja naciju od samo 330 tisuća stanovnika. Za usporedbu on na društvenim mrežama ima preko 50 milijuna fanova.

''Oni su se samo branili. Imali su dvije šanse i kao da nisu pokušavali zabiti. A slavili su kao da su osvojili Euro. To je mentalitet male nacije. Zato neće ništa napraviti'', ispalio je, vjerovali ili ne, nogometaš Real Madrida.

Podsjetimo, Ronaldo se prije nekoliko dana proglasio najboljim nogometašem svijeta u posljednjih 20 godina, a poznato je da upravo on slavi 'kao da je osvojio Euro' i to golove iz penala na 4, 5 ili 6:0.

Islanđanin Kari Arnason je čuvši Portugalčeve riječi poentirao: 'On je samo loš gubitnik. Nije želio izgubiti utakmicu, a što je očekivao, da mi protiv njega igramo kao Barcelona? Samo se zabavljao i bacao po terenu'', direktan je bio igrač Malmoa.

Portugalac ima sreće jer njegova je reprezentacija dobila najlakšu grupu. Portugal će još igrati protiv Austrije i Mađarske.

''Sigurno da je bila mala frustracija, ali ne trebamo se brinuti. I Francuska i Španjolska su se mučile na startu. 100% sam siguran da ćemo pobijediti sljedeću utakmicu'', poručio je Cristiano.