Cristiano  Ronaldo postao je nastupom u utakmici protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igrač s najviše reprezentativnih nastupa u povijesti. S ukupno 197 nastupa portugalski kapetan prestigao je kuvajtskog napadača Badera Al Mutawu, 38-godišnjaka koji nije pozvan za prijateljske utakmice Kuvajta protiv Filipina i Tadžikistana.

Ronaldo je svoju prvu utakmicu za Portugal igrao u kolovozu 2003. Bio je to prijateljski susret protiv Kazahstana, a igrao je na svim međunarodnim natjecanjima od Eura 2004. Drži rekord i kao najbolji strijelac u reprezentacijama sa 118 golova. Ronaldo stoga kombinira dva najimpresivnija rekorda u međunarodnom nogometu.

Rekao je da je sretan na novom reprezentativnom okupljanju. "Imam još puno za dati reprezentaciji", rekao je 38-godišnji nogometaš dodavši kako ne pravi "dugoročne planove" za nastupe na Europskom prvenstvu iduće godine i Svjetskom prvenstvu 2026.

"Rekordi su mi motivacija, želim postati igrač s najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u povijesti, to bi bilo nešto na što bih bio ponosan. Ali ne stajem tu, želim i dalje biti pozvan u reprezentaciju", rekao je napadač saudijskog Al Nassra.