Leo Messi i Ronaldinho su prije tjedan dana sa svojim emotivnim susretom dirnuli svijet, a sada su zajedno snimali reklamu. Naravno, lopta je bila nezaobilazan alat.

Učitelj i učenik. Jedan je igrao nogomet na svoj način, plesao s loptom i sa svojom čarolijom obilježio jednu nogometnu eru, a drugi je osvojio sve što se može osvojiti i postao jedan od najboljih u povijesti, pišu 24sata.hr.

Mnogi bi htjeli vratiti vrijeme kako bi opet mogli uživati u majstorijama Lea Messija (34) i Ronaldinha (41), no nema potrebe. Ovaj dvojac je to sam napravio.

Legendarni Brazilac i argentinski majstor ovih dana snimaju reklamu na Parku prinčeva, a naravno, dio sadržaja bila je i njihova nogometna čarolija. Uz desetak kamera koji su pratili njihov svaki korak, Messi i Ronaldinho su tehnicirali loptom, dodavali se i vratili nas u predivnu prošlost. To je samo djelić iz reklame koja se ovih dana snima u Parizu u režiji dvojice velemajstora. Uskoro bi trebali doznati o čemu se zapravo radi.

Video pogledajte OVDJE.

Prije tjedan dana susret ovog dvojca posebno je dirnuo nogometni svijet. PSG je igrao na Parku prinčeva protiv Leipziga u Ligi prvaka, a Ronaldinho je bio gost svog bivšeg kluba. Uoči susreta spustio se na travnjak i srdačno zagrlio argentinskog majstora.

Upravo je Brazilac jedan od onih koji je obilježio početak Messijeve karijere. U vrijeme dok je ulazio u prvu momčad Barcelone, Ronaldinho je bio najbolji nogometaš na svijetu, bio je Leov mentor i proglasio ga svojim nasljednikom. Učenik ga je po trofejima itekako nadmašio.

Messi je nakon 21 godine i 35 trofeja napustio Barcelonu i svoj nogometni put nastavio baš u PSG-u, klubu u kojem se široj javnosti predstavio tada mlađahni Ronaldinho.

- Nikad nisam pomislio da bi Messi mogao obući dres PSG-a. Ne žalim zbog svoje prošlosti, ne mislim da bih imao veću, bolju karijeru da se nisam zabavljao. Ne žalim ni zbog Čega, sretan sam. Bog mi je puno toga dao, tako da sebe smatram sretnom - rekao je Brazilac.

No, Ronaldinho je bio drugačiji od drugih. Plesao je s loptom i igrao svoju igru. Uz onaj neprikosnoveni osmijeh, on je nogomet vidio kao zabavu i ples. I baš nitko ga nije mogao mrziti. Cijeli Santiago Bernabeu zapljeskao mu je kada je Barcelona pobijedila Real Madrid 6-2. Jednostavno, mogli ste samo uživati u njegovoj čaroliji.

Ronaldinho je Barcelonu napustio 2008. godine, kada je i posljednji put zaigrao s Messijem. Prepustio mu je ključeve momčadi i zaputio se u Milan. Bila je to jedna velika karijera u kojoj je osvojio SP, Ligu prvaka, Serie A, La Ligu. Konačno zbogom nogometu rekao je 2015. godine.

Ipak, uvijek ćemo se sjetno zamisliti. Da nije bilo raskalašenog života i noćnih izlazaka pa da je ta čarolija barem mrvicu duže potrajala...

Dnevnik.ba