Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, 19-godišnji igrač Splita Marko Rog, potpisao je petogodišnji ugovor za Dinamo, a cijena transfera iz Splita u Zagreb najveća je u povijesti HNL-a - između četiri i pet milijuna eura!

Modri su dogovorili dolazak jednog od najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj, ofenzivnog veznjaka koji je već upisao i nastup za A reprezentaciju. Točne informacije o prelasku nisu službeno objavljene, ali nagađa se o svoti između četiri i pet milijuna eura. Prema jednoj verziji, Split će odmah dobiti tri milijuna eura, ali i 30 posto od budućeg transfera.

"Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Prije svega bih se želio puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo", rekao je Rog.

"U nešto više od godinu dana iz treće lige u Dinamo. Presretan sam... Ne trebam uopće reći kako u mom kraju svi navijaju za Dinamo, svi znamo koliko su Modri kvalitetni i što znači Dinamo; u Hrvatskoj i šire. Ovo mi je velika pohvala, znam da je u Dinamu sjajna konkurencija i da su u svlačionici sve redom odlični igrači, no ako su se odlučili za mene onda sigurno misle kako u Maksimiru ima mjesta za mene. Tako razmišljam i ja, cijenim svakoga, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i jedva čekam prvi trening i utakmice", dodao je.

Rog je igrao u trećoj ligi za mladu momčad Varaždina i redovito bio najbolji igrač, a njegov talent uočili su mnogi domaći i strani klubovi. Najbrži i najkonkretniji je bio Split, čije je trenere oduševio u međusobnom susretu, pa je Marko prošlo ljeto preselio u redove RNK Split, gdje je u 29 nastupa zabio sedam pogodaka. U novom klubu je odmah krenuo sjajno, bio odličan u europskim i domaćim utakmicama, kasnije je došao i poziv izbornika Nike Kovača, a potom i dolazak u Dinamo.

"Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti Markov dolazak u Dinamo jer se radi o izuzetno talentiranom, ali i već danas jako kvalitetnom igraču. Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričnih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. U samo godinu dana je bezbroj puta dokazao svoje kvalitete, pomno smo ga pratili i smatramo da može puno dobroga donijeti našoj momčadi. Puno puta sam rekao kako detaljno pratimo našu ligu i kada se pokaže igrač koji kvalitetom na terenu i van njega odgovara kriterijima Dinama onda reagiramo. Marko je sigurno taj igrač, ja mu želim puno sreće i zdravlja i prije svega dobrodošlicu u naš klub", rekao je trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić.

Novi igrač obavit će liječnički pregled i odmah se uputiti prema Sloveniji te će se već u srijedu priključiti novim suigračima na treningu.