'Inicijativa roditelja: Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci'' objavila je kako roditelji dobivaju upite od strane nastavnog osoblja "koje je dobilo nečasni zadatak od Ministarstva obrazovanja da ispitaju kojoj djeci nedostaju uređaji i pristup internetu".

"Predlažemo svim roditeljima da odbiju dati bilo kakve informacije! Zašto? Zato što davanjem bilo kakvih informacija (da imate ili nemate kompjuter/laptop/tablet, da imate ili nemate internet itd.) sudjelujemo u njihovom igrokazu. Dajemo im potrebne informacije na osnovu kojih oni prave daljnje planove. Jer, nije nemoguće da sumiraju koliko bi novaca trebalo da se uloži u nabavku IT opreme koju će podijeliti svim roditeljima i onda reći: Evo, sad imate sve potrebno, online nastava kreće!", navodi se u priopćenju Inicijative.

"Vjerujte nam, njima to nije problem, uzet će novi kredit MMF-a ako treba i nastaviti provoditi korona mjere. Dakle, pozivamo sve roditelje da odbiju dati bilo kakve informacije na ove upite. Vi ih svakako ni po zakonu niste dužni dati ako to ne želite. A odbijanjem davanja informacija ćemo im otežati stvari jer neće imati na osnovu čega baratati i razrađivati daljnje planove koji (vidimo na dosadašnjim primjerima) nikako ne idu u korist roditelja, a pogotovo djece", navodi se u priopćenju.

Roditelji uključeni u ovu inicijativu najavili su bojkot online nastave ako se uvede. 

"Roditelje se hoće i mora uvažavati. Online nastava je crvena linija ispod koje nećemo ići! To je maltretiranje roditelja i djece. Radi se o procesu u kojem će razina usvojenog gradiva biti ravna nuli. Pozivamo Vas da već sada, svatko na svojoj razini i na svoj način, odbije sudjelovanje u njihovom igrokazu na način da će im uskratiti sve potrebne informacije koje traže od vas", priopćila je "Inicijativa roditelja: Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci".