Anonimna žena iz New Jerseya prije godinu je dana rodila blizance, a test očinstva šokirao je dva muškarca, ali ne i nju. Svaki od njih otac je jednog rođenog djeteta

Sada bivši momak mlade mame nemalo se iznenadio kad su stigli rezultati testa očinstva za blizance koje je ona rodila prije otprilike godinu dana. Test je naime pokazao da je on otac samo jednog od dva blizanca. Drugo dijete majka je začela s drugim muškarcem i priznala da se to dogodilo tjedan dana nakon što je začela sa svojim tadašnjim momkom.

Iako ga je to šokiralo, otac djeteta koje je začeto prvo odahnuo je jer sada više neće morati plaćati alimentaciju za oba, već za samo jedno dijete.

Ovo je tek treći takav dokumentirani slučaj koji je završio na nekom od američkih sudova, izjavio je sudac Sohail Mohammad usred parnice na kojoj se odlučivalo o skrbništvu nad blizancima.

Ekstremno rijedak, ali moguć fenomen

Iako laicima može zvučati nemoguće, ovakva je trudnoća itekako moguća. Naime, radi se o fenomenu u engleskom jeziku poznatom kao 'Heteropaternal superfecundation' usred kojeg žena 'otpusti' dva jajašca tijekom menstrualnog ciklusa, a svako od jajašca oplodi drugi muškarac. Uobičajeniji su slučajevi kada jedan muškarac oplodi oba jajašca.

Dvojajčani blizanci tako mogu biti začeti u razmaku od nekoliko dana, tjedana ili čak mjeseci ukoliko žena nastavi ovulirati čak i nakon što je začeto prvo dijete.

O koliko se rijetkoj pojavi radi govori i činjenica da se na 13 tisuća slučajeva blizanaca dogodi jedan u kojemu svako dijete ima drugog oca, piše britanski Mirror.