Robot je u tvornici automobilskih dijelova u Michiganu ubio radnicu u održavanju strojeva kada se pokvario i zdrobio joj lubanju, prenosi Independent.

Wanda Holbrook (57) radila je na servisiranju strojeva u tvornici Ventra Ionia Mains 12 godina, sve dok ju nije "zarobila robotska mašinerija, nakon čega je proglašena mrtvom na licu mjesta" u srpnju 2015. godine.

Njezin suprug William podnio je tužbu za smrt zbog nemara protiv pet američkih tvornica robota: Prodomax, Flex-N-Gate, FANUC, Nachi i Lincoln Electric.

Odjednom se počeo micati, probio vrata i smrskao joj lubanju

Holbrook je radila u jednom od tvorničkih odjela kada se robot odjednom počeo micati.

Odjeli su razdvojeni sigurnosnim vratima koja su ga trebala zaustaviti, ali robot je nekako ipak došao do nesretne radnice.

Odložio je dio za sastavljanje prikolice na njezinu glavu i tako joj smrskao lubanju. Njezino tijelo pronašli su suradnici nakon što su shvatili da nešto nije u redu.

Iza sebe je ostavila očajnog supruga, troje djece i unučad

Smrt koju uzrokuju kvarovi robota vrlo je rijetka pojava. Smatra se da je prvi takav događaj smrt radnika u Fordovoj tvornici 1979., koji je preminuo nakon što ga je robot na proizvodnoj traci udario u ruku.

Holbrook je iza sebe ostavila "očajnog supruga, troje djece, unučad i desetke kolega", izvještava Detroit Free Press.