Na spektakularan način poslao je 26-godišnji Roberto "Robocop" Soldić legendu KSW-a u mirovinu. Nakon jednog preciznog i gromovitog lijevog krošea u lice 41-godišnjeg Mameda Khalidova, Hrvat rodom iz Viteza postao je dvostruki prvak najjače europske organizacije slobodne borbe.
 


Pobijedivši u poljskim Gliwicama dosadašnjeg prvaka u srednjoj (do 84 kg), Soldić je kao aktualni prvak iz veltera (77 kg) osvojio i svoj drugi KSW pojas.
 

Zbilo se to u drugoj rundi jedne, do tog trenutka, zanimljive strateške bitke u kojoj je Khalidov prvi krenuo a Soldić potom preuzeo inicijativu. A razrješenje dvojbe dogodilo se u vrijeme Mamedovih, pomalo nekontroliranih, napada, u drugoj rundi. A tada je eksplodirala Soldićeva ljevica i Čečen s poljskom putovnicom završio je na leđima. Nakon takve bombe, sucu u kavezu bilo dovoljno da shvati da je i onaj jedan dodatni Robertov udarac, na podu, za njegova protivnika bio previše.

I doista, nakon toga se nad Khalidovim žurno nadvila dežurna medicinska ekipa i tri-četiri minute su im trebale da ga razbude i podignu u sjedeći stav. Nakon toga su ga, s vatom u obje nosnice iz kojih je netom prije šikljala krv, podigli i na noge.

Dnevnik.ba