Jedan od najčešćih savjeta budućim roditeljima jest da se što više naspavaju jer s dolaskom prinove počinje i dugo razdoblje nespavanja, a bebe često ne žele zaspati i spavati u svom krevetiću, već samo u krevetu roditelja. Za mnoge je poseban problem uspavljivanje jer, naravno, beba neće sama zaspati kad je stavite u krevetić pa roditelji primjenjuju različite manje ili više uspješne taktike uspavljivanja – neke bebe najviše vole zaspati na rukama roditelja, nekad roditelji uspavljuju bebe s upaljenim fenom (zvuk fena ih smiruje), a u nekim slučajevima najučinkovitija taktika jest staviti bebu u auto sjedalicu i voziti se automobilom dok ne zaspe.

Za roditelje koji djecu ne mogu uspavati drugačije nego noćnim vožnjama, Ford je dizajnirao krevetić za bebe koji pruža osjećaj sličan vožnji u automobilu i u kojem bi najmlađi trebali brzo zaspati. Max Motor Dreamskrevetić ima pomičan donji dio ispod madraca koji simulira osjećaj vožnje – posebna aplikacija za pametne telefone koja se povezuje s automobilom roditelja registrira način vožnje i zvuk motora automobila u kojem se beba vozi te na sličan način pomiče krevetić tj. madrac i putem zvučnika reproducira zvuk motora automobila. Također, za potpuni osjećaj noćne vožnje brinu se i LED svjetla koja se nalaze sa strane krevetića koja daju dojam vanjske rasvjete, prenosi Zimo.hr.

Dizajner ovog krevetića Alejandro López Bravo rekao je za Cnet kako su roditelji često očajni i žele samo jednu noć tijekom koje se mogu naspavati, bez da moraju po noći ustajati i voziti se po kvartu kako bi uspavali dijete. Umjesto toga, ulogu automobila trebao bi odraditi Max Motor Dreams – treba napomenuti kako je ovaj zanimljivi krevetić još u fazi prototipa, ali u slučaju velike potražnje možemo očekivati da će ga Ford plasirati na tržište te će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti njegova cijena.